Setai Luxury Hotel, Sea of Galilee

 

 

 

Setai Sea Of Galilee is one of the unique properties that were granted permission to build a low-rise luxury hotel on the shores of the Galilee lake.

 

The hotel is immersed in the surrounding natural beauty of the local vegetation of the Galil and Golan mountains in the north of Israel.

 

 

 

 

The complex is built from separate pavilions located within near proximity to each other.  Using the unique column and beam structure and glass enclosures, the public buildings enhancing the indoor- outdoor relationship. The roof is separated from this structure and therefore the building look very light and not imposing on the surroundings nature. These forms help the guest to relax in feeling you are a part of nature whether this is in the welcome hall, the rejuvenating spa, the food court, relaxation den or social areas.

 

 

 

 

 

 

Belonging to Setai Group, this hotel was a joint effort with Feigin Architects. This luxury hotel of large 110 luxury suites that have direct access to individual infinity pool.

 

The public areas which include- a large reception, restaurant, lounge building, a 14-treatment room Spa with a wellbeing complex, outdoor bars and pools.

 

 

 

The entrance to the hotel via the reception mirrors an oasis with decorative partition that imitate the eucalyptus trees guiding the guest view towards the lake views. The arrival at the reception hall is therefore a welcoming experience which resembles a walking in tent, cooled down by the central water feature.

 

 

 

 

 

The restaurant has a very simplistic and relaxed attitude. Wooden louver dividers to this large space enhance a guest a sense of unique experience. The large central table has a large display showing the wealth of the local Middle Eastern cuisine with decorative elements from the region.

 

 

 

 

The Spa is a unique 14 treatment room arranged in a circular building which with a central skylight and pendent lighting element that penetrates though the main central core.   

 

 

 

 

The dark scheme to the ground floor helps to calm the guests arrival from the outside and reduces the harsh Mediterranean sunlight. Local materials used includes the black granite and Walnut. The scheme in the upstairs is all in light colours aiming at up lifting both the energy and mindset of the guests where the materials that are used are bleached white oak and light colour marble.

 

 

 

Photography – Assaf Pinchuk